2

Havestarten

Familien er ikke hurtige i dag. Der er virkelig dømt søndag, så det handler en del om tålmodighed, men så finder jeg den frem og tager en tur i haven, selvom solen fortsat ikke er set i det nordjyske.

Det er Sankthansurten til gengæld. Den har en utrolig livskraft og vælter ovenud af jorden allerede.

Sankt Hans urt

Der er kun få måneder, hvor den ikke er at se i haven. Jeg var engang temmelig træt af den og syntes vist egentlig, at den var alt for kedelig og bedstemorsagtig, men jeg er faktisk blevet glad for den, som den står i haven nu.

Den fungerer som bunddække i et lille bed med en sommerfuglebusk. Sammen med lavendler står den helt tæt og løvet har jo den smukkeste, lysegrønne farve, så jo – jeg holder af den.

SyrenknopSyrenerne står med spæde knopper. Der er lang tid til blomsterne, men det er godt at se, at der er liv i dem.

Jeg elsker dem og har indenfor de sidste par år flyttet de fleste af dem, så der har været tidspunkter, hvor jeg var sikker på, at de ville dø.

De overlever. Det skal gøre godt, når de endelig bliver flittige til igen at blomstre.

Et par stykker er levn fra min morfars have, så de betyder naturligvis ekstra meget for mig, men også de ser ud til at trives.

Nu mangler kun min tålmodighed, så de får tiden til at vokse sig store og smukke. Den kan jeg vel finde, hvis jeg anstrenger mig en smule.

StokrosestartDanas stokroser begynder at spire.

Det er helt fantastisk, for jeg skal ærligt indrømme, at jeg fandt det temmelig hasarderet sådan at efterlade dem udenfor i vinterens regn og sne, men ikke desto mindre vokser nu de smukkeste, saftigtgrønne blade frem af kasserne.

I år skal de plantes ud på deres blivende voksesteder. De skal stå langs huset, ude på gårdspladsen.

Jeg kan slet ikke vente, men det kræver fortsat tålmodighed, for de blomstrer ikke før næste sommer.

Til gengæld er det lykkedes. Det sidste er det vigtigste og jeg er glad for, at jeg valgte at blande frøende, så jeg umuligt kan udleve min trang til orden, men i stedet er nødt til at lade tilfældet råde, når farverne skal placeres. Det skal blive smukt. Jeg glæder mig.

Du vil sikkert også kunne lide