21

Hvordan samler man…

Jeg er jo svært kæk, når jeg lige smider en opskrift ud i æteren, for jeg strikker mere intuitivt end jeg strikker opskriftsrelateret. Jeg føler, sanser, springer over gærdet i den lave ende, eksperimenterer og stikker gerne op for bollemælk, når der er strikkepinde involveret.

Det gør alle ikke, så i en af kommentarerne til min Latte Baby Sweater blev der spurgt, hvordan i alverden man får de dersens ærmer puttet på rundpinden. Sådan skal det heller ikke være, så her kommer en – håber jeg – illustration af hvordan… og bær lige over med kvaliteten af billederne, for det er gået lidt stærkt, det her ;-)

Instruktion

Du starter naturligvis med at finde nogle garner og farver, som du kan lide. Så strikker du bolen og der er bare derud af i glat. Rundt og rundt og rundt…

Instruktion

Når bolen har nået den endelige længde, starter du med at lukke de første fire masker af, strikke videre hen over de næste 42 masker…

Instruktion

– og så lukker du 8 masker af, strikker yderligere 42 masker…

Instruktion

– og lukker de sidste 4 masker af.

Instruktion

Nu har du en bol, hvor der er 2 “huller” overfor hinanden på arbejdet. Det er her ærmerne skal tilføjes, når de er strikket.

Start på dem. Strik dem på strømpepinde, så du undgår sidesømme i ærmerne.

Instruktion

Når ærmerne er tilstrækkeligt lange, lukker du de første 4 masker af, strikker yderligere 42 masker og lukker igen de sidste 4 masker af. Arbejdet ser nu således ud…

Nu skal du have ærmet strikket over på rundpinden med bolen. Fat højre pind på rundpinden med bolen og tag dit ærme og læg det i venstre hånd, som om du skulle til at strikke videre på ærmet.

Instruktion

Strik nu ærmets masker direkte over på rundpinden med bolen med bolrundpindens højre pind. Du skifter bare strømpepind efterhånden som du når frem gennem maskerne, men sørg for, at alle masker fra strømpepinden strikkes over i den rigtige rækkefølge. Pas på ikke at sno det undervejs.

Dette her er et lille stykke tålmodighedsarbejde.

Instruktion

Nu er alle ærmets masker strikket over på bolrundpindens højre pind og du kan strikke videre over bolens masker…

Instruktion

Strik de næste 42 masker på bolen og stop ved det sidste hul – gentag proceduren fra sidst med næste ærme og opdag, at samtlige masker nu er placeret på rundpinden, helt som de skal. Du er nu klar til at begynde med ærmeindtagninger.

Hullerne, som er henholdvist på bolen og på undersiden af ærmerne syes sammen til sidst, så dem skal du ikke bekymre dig om nu, men blot begynde med de angivne raglanindtagninger.

Instruktion

Mit strikketøj ser lige nu således ud. Det første ærme er strikket over på rundpinden og jeg mangler at strikke ærme nummer to, så det også kan flyttes derover og jeg kan komme i gang med bærestykket/raglanindtagningerne.

Jeg håber du fik lidt ud af billederne. Jeg ville meget hellere sidde ved siden af dig og vise det, for det synes jeg er meget nemmere ;-)

Du vil sikkert også kunne lide