17

Rød dans

Arbejdsdagen startede tidligt, men så er jeg til gengæld også tidligt færdig og det er rigtigt dejligt, når man kommer hjem til sol. Blæst er der også og vinden er ikke varm, men en sweater gjorde det til en dejlig oplevelse, at tilbringe lidt tid i haven.

Jeg venter… utålmodigt, i disse dage, for der er jo alle valmuerne, som står på spring. Det er nu, det sker!

Valmuerne

Skørterne danser i vinden og jeg bliver i godt humør, når jeg kommer ned og ser, at der er endnu nogle valmuer, som har valgt at strutte med skørterne.

Valmuerne står gemt nederst i haven, hvor vi sjældent kommer. Det er ærgerligt og der er planer om at flytte planterne ind i synsfeltet tættere på huset, men i år er der turen ned i bunden, hvis man vil nyde, og det vil jeg.

Valmuer

Valmuerne er så røde, så man tror, det er løgn. De duver for vinden alt imens skørterne blæses hid og did.

Jeg synes, at det er en af de mest fantastiske blomster vi har og som barn var jeg meget forelsket i valmuerne og forsøgte forgæves at plukke dem med hjem til mor, så snart en chance bød sig.

Mor formåede aldrig at trænge igennem med sit “Liselotte, valmuerne taber kronbladene og er meget smukkere at lade stå”, for jeg VILLE, at hun skulle se skørterne, så jeg slæbte valmuer til huse, som allerede ved indgangsdøren så temmelig sølle ud, men som en rigtig mor, var hun også glad for de sølle. Heldigvis.

Valmuemark

Det bliver vildt, når de alle beslutter sig for at danse…

Sidste år var jeg til Blomsterfestival med Ella. Der kom også et par planter med hjem og to af dem var kæmpevalmuer. Den ene er hvid, den anden lyserød og de er vokset, så det er en lyst. Planterne er store og kraftige allerede og der er mange knopper på dem begge.

I dag indtrak det første mirakel…

Skønheden

En af de lyserøde knopper bristede og åbenbarede denne skønhed. Den er endnu ikke sprunget helt ud, men pludselig huskede jeg, hvorfor jeg bare MÅTTE have denne her valmue med hjem. Den er helt fantastisk smuk og ender med sorte tegninger på det inderste af kronbladene. Man kan ane dem på billedet.

Jeg ELSKER min valmuer. De er en kort fornøjelse, men sikke én :-)

Du vil sikkert også kunne lide