18

Fremad med moderat skridtlængde

Mandag er forberedelser. Mandag er rod på spisebordet, som sander til i underligheder, opdateringer, strikkeeksperimenter og drukket kaffe. Mandag er også konstante opdateringer på motorvejskøen i baghaven. Der er mere end en times ekstra transporttid, hvis man skal passere Limfjorden. Ham, som syntes, at dette var det perfekte tidspunkt for vejarbejde, står til smæk med en våd søndagsberlinger. Var jeg ham, ville jeg skynde mig på ferie. Langt borte og uden at skulle passere Limfjorden på vejen.

Mandag er også en tur ud i haven med Oskar, fordi vi kan. Solen skinner, men der er ikke varmt. Oppe på motorvejen holder de i kø og venter. Godt det ikke er os, tænker jeg, da jeg fortsætter ned i bunden af haven, for at kigge til solbær og ribs. Det bliver vist mor, som igen i år skal plukke.

Inde ved langbordet går jeg igen i gang med nogle af de forberedelser, som er nærmest usynlige, men ikke desto mindre vigtige. Dem som foregår elektronisk og ikke udmønter sig i fyldte tasker eller strygebunker, der bliver mindre. De andre kommer jeg til.

Ind af døren nåede også at komme pakke fra Tyskland. Man må være forberedt, når man skal tage turen gennem en god del af Europa. Værktøjet skal være i orden. Jeg er opdateret på strikkepinde nu. Nye, firkantede træpinde skal afprøves. Måske de viser sig at være gode, men jeg nøjes med et enkelt sæt i første omgang. Akrylsættet skulle være godt, når man spænder lidt rigeligt hist og pist. Vi får se, om det er sandt.

Det går fremad i behageligt ferietempo.

Du vil sikkert også kunne lide