28

En ræv bag øret eller mit bud på Mikkel Ræv og hans kumpaner

Jeg har strikket endnu et sær samling halsdyr. Denne gang blev det til en blå ræv og en rød ræv (og et par stykker mere, som er hemmelige og helt umulige at vise her) og de er strikket på foranledning af Trine, som lige har strikket og endda skrevet opskrift til sin sjove ræv.

Det har jeg også gjort, men allerede tilbage i sensommeren, da jeg fik ræveflippet (som for øvrigt udviklede sig til andre dyr også), blev mine noter væk og jeg glemte alt om, at jeg ville lave opskrift og dele, for ude af sind, som man siger. Dyrene blev revet væk, så rask som de blev færdige, så jeg glemte altså alt om dem indtil den anden dag, hvor Trine præsenterede sin version.

Nu kunne vi lade det blive ved det, men Trine og jeg laver ikke disse halsedissedyr på samme måde, så derfor får du også min version, som er strikket på tykkere pinde og med en lidt anderledes metode. Jeg springer nemlig altid over, hvor gærdet er lavest og strikker derfor sammen hist og pist, for stabilitet og holdbarhed – og ikke mindst af dovenskab.

Min model passer for øvrigt fint til børn i alderen ca. 2-10 år :-)

Du skal bruge:

Jeg strikker halsedissedyrene på pind 4½ og med to tråde Blackhill Højlandsuld. Du skal bare bruge rester, for de kræver kun 30-35 gram garn i alt og farverne kan du selv eksperimentere med. Der er jo ingen der siger, at der ikke findes grønne eller lyserøde ræve et eller andet sted, vel?

Sådan gør du:

Slå 24 masker op med ansigtsfarven. Tag nu en maske ind i hver side på hver anden pind til du har to masker tilbage. Strik, så du har tre retriller og begynd så at tage en maske ud i hver side på hver anden pind, til du igen har 24 masker. Nu samler du 24 masker op langs opslagningskanten og folder hovedet på midten, så maskerne kommer op og ligge parallelt bagved de andre masker. Så strikker du hele tiden en maske fra opsamlingen sammen med en maske fra pinden, indtil du har strikket samtlige 48 masker sammen to og to og nu igen har 24 masker på pinden.

Nu skifter du farve og begynder på kroppen. Strik ca. 32 cm i dine yndlingsfarver (jo, sådan et halsedissedyr kan sagtens være stribet). Skift til rib 2 r, 2 vr og strik dette ialt 7 cm. Skift til ret igen og strik 7 cm. Nu strikker du halespidsen med din foretrukne farve. Tag en maske ind i hver side på hver anden pind, til du har to masker tilbage. Knæk garnet og træk trådenden gennem begge masker. Saml 12 masker op i den sidste retrille på forsiden af hovedet, der hvor ørerne skal placeres. Tag en maske ind i hver side på hver anden pind, til du har to masker tilbage. Knæk garnet og træk trådenden gennem begge masker. Lav det andet øre på samme måde. Hæft ender og sy øjne og snude på halsedissedyret. Træk halen gennem rævens ansigt. Grin lidt. Pak rævekagen ind. Forær den til en, som bliver glad, forarget, sur, skuffet eller blålilla, men med sikkerhed kommer til at grine. Det sidste er det bedste!

Husk at tjekke Trines opskrift ud også, for måske kan du bedre lide den og rigtig god fornøjelse :-)

Du vil sikkert også kunne lide