28

En ræv bag øret eller mit bud på Mikkel Ræv og hans kumpaner

Jeg har strikket endnu et sær samling halsdyr. Denne gang blev det til en blå ræv og en rød ræv (og et par stykker mere, som er hemmelige og helt umulige at vise her) og de er strikket på foranledning af Trine, som lige har strikket og endda skrevet opskrift til sin sjove ræv.

Det har jeg også gjort, men allerede tilbage i sensommeren, da jeg fik ræveflippet (som for øvrigt udviklede sig til andre dyr også), blev mine noter væk og jeg glemte alt om, at jeg ville lave opskrift og dele, for ude af sind, som man siger. Dyrene blev revet væk, så rask som de blev færdige, så jeg glemte altså alt om dem indtil den anden dag, hvor Trine præsenterede sin version.

Nu kunne vi lade det blive ved det, men Trine og jeg laver ikke disse halsedissedyr på samme måde, så derfor får du også min version, som er strikket på tykkere pinde og med en lidt anderledes metode. Jeg springer nemlig altid over, hvor gærdet er lavest og strikker derfor sammen hist og pist, for stabilitet og holdbarhed – og ikke mindst af dovenskab.

Min model passer for øvrigt fint til børn i alderen ca. 2-10 år :-)

Du skal bruge:

Jeg strikker halsedissedyrene på pind 4½ og med to tråde Blackhill Højlandsuld. Du skal bare bruge rester, for de kræver kun 30-35 gram garn i alt og farverne kan du selv eksperimentere med. Der er jo ingen der siger, at der ikke findes grønne eller lyserøde ræve et eller andet sted, vel?

Sådan gør du:

Slå 24 masker op med ansigtsfarven. Tag nu en maske ind i hver side på hver anden pind til du har to masker tilbage. Strik, så du har tre retriller og begynd så at tage en maske ud i hver side på hver anden pind, til du igen har 24 masker. Nu samler du 24 masker op langs opslagningskanten og folder hovedet på midten, så maskerne kommer op og ligge parallelt bagved de andre masker. Så strikker du hele tiden en maske fra opsamlingen sammen med en maske fra pinden, indtil du har strikket samtlige 48 masker sammen to og to og nu igen har 24 masker på pinden.

Nu skifter du farve og begynder på kroppen. Strik ca. 32 cm i dine yndlingsfarver (jo, sådan et halsedissedyr kan sagtens være stribet). Skift til rib 2 r, 2 vr og strik dette ialt 7 cm. Skift til ret igen og strik 7 cm. Nu strikker du halespidsen med din foretrukne farve. Tag en maske ind i hver side på hver anden pind, til du har to masker tilbage. Knæk garnet og træk trådenden gennem begge masker. Saml 12 masker op i den sidste retrille på forsiden af hovedet, der hvor ørerne skal placeres. Tag en maske ind i hver side på hver anden pind, til du har to masker tilbage. Knæk garnet og træk trådenden gennem begge masker. Lav det andet øre på samme måde. Hæft ender og sy øjne og snude på halsedissedyret. Træk halen gennem rævens ansigt. Grin lidt. Pak rævekagen ind. Forær den til en, som bliver glad, forarget, sur, skuffet eller blålilla, men med sikkerhed kommer til at grine. Det sidste er det bedste!

Husk at tjekke Trines opskrift ud også, for måske kan du bedre lide den og rigtig god fornøjelse :-)

Du vil sikkert også kunne lide

28 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Eli Kristin Magnussen
  25. september 2013 at 10:51

  Herlig oppskrift. Har hatt denne liggende på planen i over ett år. Nå måtte den bare gjøres – og det var fort gjort. Tusen takk for at du deler :)
  Har linket til din oppskrift.
   
  Ha en fin dag!
  Eli Kristin

 • Avatar
  Svar
  Aslaug Mørk
  3. januar 2013 at 14:17

  Synes lige jeg for god orden skyld ville fortælle, at jeg har strikket en ræv efter Trines opskrift ( dog med lidt ændringer ) Nu har jeg så fundet ud af, at du også har lavet en opskrift. Den har jeg linket til på min blog – håber det er ok 
  Du kan se min ræv her http://aslaugmork.blogspot.dk/2012/12/fortolkning-af-en-rvestreg.html

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. november 2012 at 20:35

  Hvor er det herligt, at I kan bruge opskriften. Det var jo hele ideen :-)

 • Avatar
  Svar
  Helle K.
  30. november 2012 at 14:26

  Jeg er vild med dine ræve – mange tak for opskriften :)

 • Avatar
  Svar
  Eva
  27. november 2012 at 20:57

  Tak for den sjove opskrift, nu ved jeg lige hvad den rest pelsgarn jeg har i overskud skal gå til .tror barnebarnet bliver glad for en ræv til halsen. Hun fylder syv på lørdag :-)
   

 • Avatar
  Svar
  Fisker & Fernández
  22. november 2012 at 11:39

  Saadan en skal Viktor have! Super sej, og selv jeg kan tyde din opskrift, det kan kun betyde at det er haandgribeligt ;-) 

  Tusind tak :-) 

 • Avatar
  Svar
  Stella Dea
  22. november 2012 at 10:37

  Tusind tak for opskriften. nem og hurtig virker den og en god mulighed for at få lidt luft i garnkurven. Sådan nogle dyr kender jeg mange som vil elske er jeg sikker på.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. november 2012 at 11:17

   God fornøjelse med etableringen af faunaen, Stella Dea :-)

 • Avatar
  Svar
  MarieE
  22. november 2012 at 08:37

  Hej och stort tack för inspirationen! Köper ofta Blackhill Højlandsuld och har en del restgarn…perfekt!! Ikväll ska jag sticka Mikkel Raev till mina kids :)
  Ha det gott /M 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. november 2012 at 11:17

   – og i lige måde, Marie :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  22. november 2012 at 07:13

  Rævene er skønne og sjove at strikke :-)

  De er ca. 10-11 cm brede. 

 • Avatar
  Svar
  Kirsten
  21. november 2012 at 22:20

  Ha! Hvor er de søde og sjove – både dine og Trines ræve.
  For sjov gik jeg ind på den finske blog som Trine omtaler. Jeg kopierede opskriften og puttede den i Google translate. Du godeste en gang sort snak ! Men faktisk ret underholdende. I sku’ prøve det. I kommer altså til at grine rigtig meget. 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. november 2012 at 07:14

   Måske det er godt, at vi bare selv har været i gang, Kirsten ;-)

 • Avatar
  Svar
  Christina
  21. november 2012 at 21:24

  Hej liselotte.
  dette tørklæde er lige noget for min niece, jeg har det perfekte garn i PINK! til hende :-) desværre vil det ikke blive pænt på p 4,5, så måske du vil oplyse din strikkefasthed, eller ca hvor bredt det er i cm? For alle andre mål har du så fint opgivet, så det er nemt at tilpasse :-)
  mvh Christina 

 • Avatar
  Svar
  Malene
  21. november 2012 at 19:07

  Liselotte, du er nok et af de sødeste, mest gavmilde mennesker jeg aldrig har mødt. 
  Jeg ved lige præcis hvem jeg vil glæde med en lille lusket rævestrik – og selv om hun er svær at slå smil af i øjeblikket er jeg sikker på at den vil ramme plet!
   

 • Avatar
  Svar
  Tora
  21. november 2012 at 18:35

  Den er superfin! Jeg kjenner nok en eller to som kunne bli glad for en sånn. Takk for inspirasjon og oppskrift! 

 • Avatar
  Svar
  Charlotte
  21. november 2012 at 16:59

  Du er en skat! De ræve er med det samme skrevet bag øret til julebrug! 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. november 2012 at 17:05

   De er oplagte til julesjov, Charlotte :-)

 • Avatar
  Svar
  Ida
  21. november 2012 at 16:43

  Aldrig før har jeg været mere frustreret over, at jeg ikke kan strikke – hvor er de sjove!!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. november 2012 at 17:04

   Kender du ikke én, som gør, Ida. Så kunne du jo bejle :-)

 • Avatar
  Svar
  Ulla Røjkjær
  21. november 2012 at 16:39

  Jeg har da set mange ældre damer med ræv om halsen;)))
  Jeg  tror måske jeg kender et par stykker der kunne bruge lige nøjagtig din version.. Den er skøn. 
  PS: det er ikke ældre damer, selv om det kunne være morsomt at give fru Moder een.
   Jeg er bare ikke sikker på at hun kommer til at grine, så jeg lader være:0) 
  Tak fordi du deler. 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. november 2012 at 17:04

   De er sjove at strikke, Ulla – og det er kun fantasien, der sætter grænser :-)

 • Avatar
  Svar
  Conny
  21. november 2012 at 16:38

  Åh tak, de er for sjove – har da lige en ræverød og noget flødeskum på lageret. Og kan kun tilslutte mig intuitiv strik med opfordring til at kravle over, hvor gærdet er lavest – det kommer der som regel noget godt ud af:)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. november 2012 at 17:03

   Vi skal ikke spilde tiden med besværligheder, Conny ;-)

 • Avatar
  Svar
  Trine
  21. november 2012 at 16:26

  Hej Liselotte – hold nu op, hvor er dine ræve blevet fine! 
  Den modige blå tror jeg vist jeg bliver nødt til at kaste mig over næste gang. Eller en sølvræv. Eller en grævling? Eller…?

  Tak for linklove og i øvrigt for god inspiration
  Kh Trine 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. november 2012 at 17:03

   Jeg har lavet en bunke forskellige dyr med udgangspunkt i denne opskrift, så det er bare at lade fantasien råde, Trine. Jeg er sikker på, at du snildt kan udtænke alverdens væsner :-)

 • Avatar
  Svar
  Lene
  21. november 2012 at 15:52

  Må nogen,der er ældre, ikke også gå med en ræv bag øret ;-) De er skønne og tak fordi både du og Trine gider at dele jeres opskrifter med os. Og så kan man sige, at med to tilgange til opskrifter er der nok flere, der finde ud af opskrifterne.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. november 2012 at 16:02

   Alle må gå med ræv bag øret, Lene ;-)

   Ja, der er håb om, at en af opskrifterne i hvert fald rammer genkendelsens trygge mod på at give sig i kast :-)

  Byd gerne ind