21

Tænk at det skulle lykkes

Tænk at det skulle lykkes, at jeg stod op julemorgen til et juletræ. Jeg troede det ikke, da jeg tog afsted på arbejde i går. Vi havde ikke handlet endnu, juletræet stod stadig udenfor med minus pynt og jule-stemningen indenfor var det så som så med, men der kan ske mirakler på øjeblikke, hvis man virkelig vil dem.

Da vi var hjemme var job ved fire-tiden, gik Oline og jeg i krig, men først efter Kenneth og jeg havde lavet en alenlang indkøbs-seddel, som Kenneth tog med ud i den jule-travle by, så vi kunne få handlet ind til julen.

Juletræet pynter Oline. Det er hendes jule-job og ingen – og jeg siger INGEN – skal forsøge sig med at foreslå det anderledes. Hun spiller julemusik, traller lystigt og hygger sig, mens hun pynter op til julen.

Hvert år, siden Alexander blev født, har jeg købt en særlig julekugle til mine børn. Jeg køber en til Oline, som kan følge hende i det hjem, der skal være hendes engang i fremtiden, når det ikke længere er her, hun bor og en til Alexander. De sidste julekugler vil for altid være en del af vores pynt her i huset og på den måde, deltager Alexandet stadig på fineste vis i vores jul.

Oline har videreført traditionen i år, hvor jeg ikke havde nået at finde de helt rigtige stykker pynt. En dag efter en tur i byen kom hun hjem med de smukkeste glas-kogler. En til hende og en til Alexander. Det er nok banalt, men det betyder alverden for mig, at hun forstår, at det fortsat er vigtigt, at også Alexander er repræsenteret med et nyt stykke pynt hvert år.

Også i år lykkedes det hende at pynte et smukt og fint træ, som repræsenterer hele hendes liv. Jeg elsker, at hun elsker, at det er sådan.

Efter nogle timer kom Kenneth hjem med mad i posevis. Vi kommer ikke til at sulte. Vi landede i sofaen ved 21-tiden og der blev vi siddende, til vi gik i seng lidt efter midnat. Mætte, tilfredse med dagens indsats og med den sikre forvisning, at det atter i år ville blive den dejligste jul.

Juleaften 2014

Julemorgen er akkurat, som den plejer at være. Det kan jeg faktisk temmelig godt lide.

Må jeg ønske dig og alle dine kære en vidunderlig og fredfyldt jul med tid til alt det, I holder af at lave sammen. Må jeres dage blive fyldt med latter, kærlighed og tid til nærvær og må jeres nætter forsødes af portvin, nødder, nattens gode snakke og timer under bløde, lette og lune dyner i fredfyldt søvn.

♥ Rigtig glædelig jul fra mig til dig! ♥

Du vil sikkert også kunne lide