5

Brødbagning er søndagsfornøjelsen

Brødbagning er søndagsfornøjelsen

Brødbagning er søndagsfornøjelsen. Vi har salt til brødet. Det er godt at have. Faktisk ville det være rigtig slemt ikke at have salt til brødet. Gær, vand, olie og salt. På et øjeblik er der rørt en dej, der snart kan forvandles til lune, gode brød. De drysses med flage-salt, inden jeg sætter dem i ovnen. De smager syndigt godt med chokolade- eller karamel-creme, når de er lune og ellers er jeg fan af ost.

Osteskuffen er fuld. Torvet blev besøgt i går. Der er friske forsyninger som supplement til de gamle. Det er slet ikke tosset på en vinterdag, hvor vi kun er på tålt ophold udenfor. Oskar elsker sneen og ellers elsker han altså sin lune, hyggelige kurv, hvor han ligger på lammeskind og ikke er sen til at finde hen, når han fryser efter en tur ude i sneen.

Vi har salt til brødet

Brødbagning er søndagsfornøjelsen

Brødbagning er søndagsfornøjelsen

Udenfor vælter sneen ned. Det er en vinterstemning, jeg holder af. Jeg elsker jo sneen. Jeg har placeret mig ved langbordet oppe i køkkenet, så jeg ikke sidder afsondret og alene, men er med, hvor tingene sker. Det betyder, at jeg har kig ud på gårdspladsen og sneen vælter ned fra himlen. Store fnug falder i tætte formationer. Jeg tror ikke, at de bliver liggende længe, men de er med til at gøre søndag endnu hyggeligere.

Der er taget frem til en mørdej. Vi har friske jordbær. Gad vide hvad vi finder på …

Rigtig god søndag derude :-)

Du vil sikkert også kunne lide