2

Det er ikke rigtigt vejr til udeliv

Det er ikke rigtigt vejr til udeliv, medmindre man er meget aktiv og på den måde holder varmen, men gør ingenting, for solen skinner og vi har fri. Vi nyder det. Vi er praktiske, men sol og frisk luft udnyttes maksimalt, så udenfor tørrer skjorter og andre fornødenheder.

I går vaskede vi sengetøj og rullemadrasser. Det hele kom ud at hænge og der findes ingen skønnere fornemmelse end at lægge sig i en seng, hvor alt er nyvasket og tørret i frisk luft. Det er en luksus, man hurtigt kan overse i en travl hverdag, hvor tørretumbler er nødvendig, for at nå det hele.

Mens tekstiler tørrer, går Oskar og jeg en haverunde. Alting vågner. Knopper står på spring. Om et øjeblik er verden igen grøn og saftig. Vi forlader snart Tjørnevang og lader det indtage af håndværkere og Oline. Det er dem, der ser det sidste folde sig ud, mens vi er et sted nede i det sydlige Europa. Når vi kommer hjem, kan her være meget mere grønt, end i dag. Det går stærkt, når først det sker.

Det er ikke rigtigt vejr til udeliv, medmindre man er meget aktiv og på den måde holder varmen, men gør ingenting, for solen skinner og vi har fri.

Jeg planlægger strik til bilen. Det er ikke sådan at træffe den beslutning, for jeg har bestemt, at jeg ikke skal strikke flere sjaler for en tid, men det er mit absolutte favorit-strik til bilture, fordi det aldrig bliver hverken for stort eller for tungt at sidde med. Nu har jeg i stedet et hækle-projekt med, som kan hækles i små etaper, som heller aldrig vokser mig over hovedet og sammen med det kommer nok en lille luksus-ting; en fjerlet cardigan i ren kashmir blandet med en ultra-tynd mohair.

Jeg har en opskrift liggende, som efterhånden er flere år gammel, men jeg er aldrig nået til at strikke den. Nu skal det være. Den er så fin i sin konstruktion og jeg tror, at den er sjov at strikke, fordi der hele tiden sker lidt undervejs.

Opskriften er Same Same but different af ANKESTRiCK og jeg glæder mig til at tage fat i den. Jeg har allerede lavet strikkeprøve og jeg er meget vild med den farve, jeg ender med ved at blande en meleret rosa og en grå. Det bliver så vældig fint.

Jeg vasker, men jeg finder også tid til andre og både praktiske og hyggelige gøremål. Jeg lytter til Eske Willerslev; han gør det døde levende, mens jeg rydder op, vasker af, pakker, lægger væk, strikker og vasker op og lægger på plads.

Jeg er alene. Kenneth er ude at gøre en forskel i verden. Jeg nøjes med at gøre en forskel på Tjørnevang. Sådan er arbejdsfordelingen, for vi fremad. I aften venter påskemiddagen. Det er så meget i orden med mig. Jeg glæder mig. Meget.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide