11

Fra stuens åbne dør siver en kølig vind ind

Jeg sidder inde på mit værelse. Her er stille. Fra stuens åbne dør siver en kølig vind ind og fortæller mig, at det måske er en god ide at lukke døren ud til haven. Der er ingen varme. Ude er der gråt, men det gør ingenting, for mor er opereret og det er gået over al forventning.

Hun blev opereret torsdag eftermiddag. Da der blev serveret aftensmad oppe på syvende, hvor mor residerede efterfølgende, spiste hun både hovedret og dessert. Bagefter gik hun ud gangen og spadserede tyve minutter, for er der noget min mor er, er det stædig og intet får lov til at bestemme, så gå skulle hun og det gjorde hun. Det var kun timer siden lægerne havde fjernet en cyste tæt ved rygsøjlen på hende, at hun syntes, at hun skulle i gang igen. Selvfølgelig syntes hun det.

Når alting går bedre, end nogen turde håbe

I går stod hun pludselig nede i Garnudsalg. Ikke for at arbejde dog, men tænk engang. Hun spadserede ind, hilste på os allesammen og kørte så hjem og gik op på anden sal, hvor hun bryggede kaffe, ordnede småting og i det hele taget bare hyggede sig, indtil Annemette fik hende overtalt til en lille lur, inden hun skulle herned til grill og hygge, for selvfølgelig kunne hun da det …

Hun hyggede sammen med os andre til langt ud på aftenen, inden hun og Annemette kørte hjem til hende. Annemette sover hos hende i nat. Det føler vi os mest trygge ved. Vi, som Annemette, Kenneth og jeg. Mor er helt ovenpå igen og havde vi spurgt hende – hvilket vi ikke gør i den slags sammenhænge – havde hun med sikkerhed ment, at der ikke var nogen grund til, at vi skulle have det besvær. Hun er simpelthen gjort af det sejeste stof, min mor.

Fra stuens åbne dør siver en kølig vind ind

Jeg indretter mig med stort og småt

Jeg er i gang med at flytte ind i en ny arbejds-computer. Det er et stort arbejde og jeg glemmer altid, hvor lang tid det tager. Jeg starter forfra hver gang. Man skal ikke installere børnesygdomme og gamle dumheder, så der skal være hånd i hanke med det, der lægges ind på harddiskene og jeg er allerede godt i gang, men tid tager det.

Jeg skriver faktisk dette indlæg på den nye computer. Det er som at komme hjem, for det er samme model, som står på mit kontor nede i Garnudsalg. Jeg har ofte brug for at arbejde hjemmefra, så der er brug for, at jeg har et godt redskab til det og ikke min gamle, udtjente laptop. Denne dur og jeg er allerede næsten på plads. De vigtigste installationer er klaret og jeg mangler kun enkelte små programmer, for at være helt klar.

Jeg drikker dagens første kop kaffe. Den er god og tiltrængt. Jeg hygger mig, for jeg kan lide at indrette mig – også på en computer.

Rigtig god lørdag derude. Min bliver stille. Lige her, tror jeg.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide