11

Julen 2017 er ingen undtagelse

Det kan snart blive tid for hverdag igen og julen 2017 er ingen undtagelse. Hverdagen er her. Vi er i gang igen, men jeg har holdt fri i dag, så jeg fik sendt Annemette, Heidi og Irma godt i retning af Sjælland efter nogle skønne juledage sammen.

Og så skal jeg da lige love for, at jeg blev effektiv

Da de var kørt, greb den hellige ild mig og nu sidder jeg i et hjem, der er i den grad af-julet, men rent og sirligt, støvsuget og med rystede, fluffede puder, friske stearinlys og en nykogt marmelade af nogle af julens rester. Det er så dejligt, for lige så dejligt det er at være mange samlet, lige så dejligt er det igen at finde vej ind i hverdagen.

julen 2017 er ingen undtagelse

Vi har alle fået akkurat det, vi kunne bruge i Julen 2017

Der er blevet spist, grinet, spillet og hygget til den store guldmedalje og jeg har haft de skønneste dage i verdens bedste selskab. Jeg har modtaget virkeligt gode gaver. Ikke én, af samtlige gaver givet i år, skal byttes. Vi har alle fået akkurat det, vi kunne bruge og det var dejligt at se glæden ved at pakke op juleaften, for der er vist ingen af os, som kan sige sig helt fri for at elske overraskelser.

Vi elsker at spille i vores familie

Kenneth og jeg havde købt Klask, et herligt, simpelt og utrolig sjovt bordspil, til Annemette og Heidi. Jeg skal love for, at det blev testet i juledagene og sikke vi har grinet. Det kan varmt anbefales.

Vi har også – for det er en del af vores juletradition – spillet Wii. Masser af tossestreger er det blevet til. Det har været så dejligt og i år har vi haft glæden af at have Olines kæreste, Mikael, med omkring bordet ind imellem. Det har virkelig været dejligt.

Og jeg skal love for, at det dryssede …

Jeg plyndrede juletræet tidligere i dag og det var – må jeg nok erkende – på tide at indse, at vi måske havde fået træet hentet ind en smule for tidligt, for da jeg var færdig med at tage pynt af træet, lå nok noget der ligner halvdelen af nålene på gulvet.

Det har drysset i en uges tid. For alvor. Det holdt julen ud og det var det vigtigste og der ud over har Kenneth og jeg nydt det meste af december med et juletræ i stuen. Det sidste, var nålene i dag værd.

Marmelade af de orange rester

Jeg nåede også omkring de sidste rester af frugt. De økologiske klementiner og appelsiner gav en gryde til marmelade, der kan spises ind i januar. Det fik et skvæt af min Rom-/Kokoslikør og jeg tror ikke, at den har gjort det til en ringere oplevelse at tage lidt af marmeladen på en ostemad eller en varm pandekage. Jeg si’r det bare …

Nu er de sidste rester af jule-opvasken også af vejen

De sidste rester af jule-opvasken er ordnet. Glas er vasket og sat væk og sølvtøj er lagt i skuffen. Duge er vasket og glattet. Her er støvsuget og støvet af. Rester af julemaden er sorteret og der er nemt at spise de næste par aftener. Gryder, potter og pander er sat på hvil. Den sidste rest af Kenneths glögg er elimineret og der er sat over til næste års udgave af den eftertragtede jule-eliksir.

Nu mangler faktisk kun én ting …

Nu mangler kun sofahygge med Kenneth

Jeg skal have fundet strikketøjet frem og så venter hjørnet i sofaen på mig. I aften vil jeg lave ingenting sammen med Kenneth. Vi skal slappe af og nyde, at vi har haft den dejligste jul sammen med mange af dem, vi elsker. Vi er meget heldige, synes vi selv ♥

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide