5

Gråvejr er ikke julevejret

Gråvejr udenfor. Regn. Tåge. Ikke skyggen af sne og julevejret og dermed julestemningen er langt væk, men når det er sagt, så er der ingen dejligere højtid end julen, hvis du spørger mig. Påsken kommer næsten op på siden af den, men julen har altid være ganske særlig for mig.

Julen er hjerternes fest. Julen er den tid på året, hvor vi i min familie samles i kærlighed og nærvær med en lyst til at ville hinanden og det elsker jeg.

Vi spiller sjove spil, spiser god mad og taler om stort og småt. Vi ser julefilm, slår mave og piller appelsiner. Vi gør såmænd nok det samme, som I gør i din familie. Stort set.

Vi er tætte og vi elsker det.

Gråvejr er ikke julevejret

I år er der en ny gæst

I år er der en ny gæst at introducere til vores jul. Vores uhøjtidelige, hyggelige og temmelig traditions-bundne jul. Der er nemlig ting, der SKAL gøres på bestemte måder, men der er nu også masser af ting, hvor vi eksperimenterer og egentlig lader dagsformen bestemme.

Vores menu juleaften ligger ikke 100% fast, men næsten. Fugl og steg er sikre elementer, men i år håber vi, at det bliver gås og porchetta, der udgør julemenuen. Andre år har det været helt andre fugle og stege, der har været i vælten.

En ting, vi ikke prøver igen, er dyreryg. Den gik simpelthen ikke! Der var nærmest lynch-stemning, da Kenneth satte den på bordet. Den var ikke “julet” nok, så den måtte lade livet og kunne ikke engang bevilges tålt ophold, så det er slut med den slags. Det skal tilsyneladende være en afart af gris, der udgør den del af julebordet og nej, en juleskinke er end ikke acceptabel. Flæskesteg. Af en slags.

Resten er op til kokken. Altså indtil Oline opdager, at han ikke har lavet hendes elskede mos i stedet for kogte kartofler og sådan kunne jeg blive ved …

Der er intet unikt ved os

Der er intet unikt ved vores jul. Den ligner vist de fleste andres. En god blanding af traditioner og nyskabelser, som med tiden ender som traditioner.

Julesneen falder hvid …

Nej, julesneen falder bare overhovedet ikke og jeg gider end ikke brokke mig. Alt vejr er julevejret. Jeg vil bare glæde mig til, at jeg skal hygge i nogle dage i verdens bedste selskab.

Det er jo lige om et øjeblik… med eller uden dyreryg ;-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide