12

Fredagslisten

Det er på tide at genoplive fredagslisten. Det er det, fordi den er sådan en fin måde lige at opsummere ugen på og fordi det giver anledning til at samle tankerne om ugen, der er gået.

Det er uge 10 i hjemmeisolation, men den er også anden uge med lempelser, der har gjort det muligt at se mor igen. Det er noget, vi er rigtigt glade for både her på Tjørnevang og hjemme hos mor. Vi nyder, at det igen er muligt at være sammen og det første kram var utrolig dejligt og meget rørende.

Siden har vi været sammen adskillige gange og selvfølgelig har en del af dem været her på Tjørnevang. Mor er en have-elsker og et menneske, der holder af at være ude, så det har vi været i det gode vejr og ellers er vi trukket indenfor på Feddet. Det har været skønt og det skal vi da have meget mere af.

Fredagslisten
Fredagslisten
Fredagslisten

Om lidt er det weekend

Weekenden er uden planer. Vi skal slappe af ovenpå en hektisk uge og der skal laves ekstra god mad, fordi vi har tiden til virkelig at fordybe os. Vi skal også have gang i vores backgammon, har jeg besluttet. Kenneth er ikke nem at lokke, men jeg giver det endnu et skud denne weekend.

Det bliver dejligt bare at skulle slappe af. Jeg glæder mig.

Fredagslisten afspejler ugens aktiviteter:

 • Jeg har været i haven og jeg har nydt det. Vi har alle tre knoklet derude – specielt de to mænd med kræfterne – og nu er her bare så fint og ryddeligt. Huset er næsten færdigmalet. Det har fået en gang lak og snart kommer turen til Feddet og garagen.
 • Jeg har imens nusset lidt om drivhuset. Jeg har sat tomater, chili og en enkelt agurk. Jeg har lavet stiklinger og jeg har i det hele taget bare nydt at være indenfor i det varme, let fugtige rum. Jeg holder meget af mit drivhus.
 • Jeg har klargjort og siden brugt Feddet flittigt. Sidst på eftermiddagen eller hen under aften, når jeg kan holde fyraften, har jeg taget mit strikketøj og en god lydbog og sat mig derovre. En time i selskab med mig selv gør godt og renser lige hjernen.
 • Imens jeg sidder på Feddet og strikker, nyder Kenneth endelig at have fået sat alt sit lyd-gear til, så han nu kan lytte til musik nede på det værelse, som er hans. Det er så dejligt, at han endelig igen kan nyde al sin musik.
 • Jeg har syltet, braset og gjort ved. Jeg elsker at være i køkkenet. Faktisk elsker jeg alt, der har med mad at gøre. Jeg holder af at bage, sylte og lave mad. Jeg gør bare ikke det sidste særligt ofte, fordi Kenneth efterhånden har indtaget pladsen som absolut verdensmester i velsmagende og spændende mad. I denne uge har jeg fået muligheden, fordi Kenneth har arbejdet i Garnudsalg og er kommet meget sent hjem hver dag.
 • Jeg har syltet grøntsagerne, som efterhånden ikke var spise-værdige længere, men alligevel for gode til at smide ud. Eddike-syltede kan de anvendes blandt andet til den hjemmelavede remoulade, Kenneth omtrent er berømt for. Jeg glæder mig.
 • Jeg HADER at smide mad ud. Tidligere kunne jeg blive rasende, når Kenneth – som jo alene bestyrede køkken og dermed køleskab – tømte det meste ud i skraldespanden, fordi han ikke huskede at få det brugt. Nu er vi i hjemme-isolation og det har gjort en vældig forskel, fordi vi hver dag har overskud til at være opfindsomme og bruge ALT, inden det sygner hen og bliver glemt i et hjørne af køleskabet. I denne uge er det for alvor gået op for Kenneth, hvor sjovt og tilfredsstillende det er, at få brugt maden i stedet for at ende med at smide den ud.
 • Jeg har også lavet en stor portion ramsløg-salt i denne uge. Det skulle gøres, inden det blev for sent. Det smager jo fantastisk og kan give lidt ekstra smag til det meste. Jeg venter lige nu på, at min Løvstikke vokser sig stor nok til, at jeg kan lave en portion løvstikke-salt også, men den er ikke kommet rigtigt i gang endnu, så jeg venter utålmodigt.
 • Jeg overvejer at strikke Trillium af Michele Wang. Opskriften har jeg haft, siden den udkom og nu tror jeg, at jeg er ved at være moden. Den er nemlig lige mig. Helt enkel og klassisk.
 • I denne uge har jeg ellers været monogam strikker og udelukkende strikket på #dogmetæppet. Når jeg altså har strikket. Det er blevet til alt for lidt.
 • I denne uge har jeg også indviet min nye cykel. Siden er der kommet kurve, lygter og en cykelhjelm til og jeg glæder mig rigtig meget til sommerens udflugter oppe i sommerhuset. Jeg skal på tur ind i plantagerne og selvfølgelig skal jeg til stranden og aftenbade sammen med Kenneth. Det bliver så dejligt.

Alt i alt

Alt i alt har det været en skøn uge. Travl, men god og med masser af gode og udviklende snakke med Kenneth af både privat og forretningsmæssig karakter. Vi er gode sammen. Så enkelt er det og det er noget, jeg hver eneste dag er dybt taknemmelig for. Vi har ikke haft noget let liv sammen, men vi elsker hinanden og vil hinanden det bedste. Det er simpelthen et par ingredienser, der gør os langtidsholdbare og hvor er jeg dog glad for det.

Nu skal vi snart holde weekend sammen. Det kan da kun blive godt.

Med ønsket om en rigtig god weekend til dig :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide