4

Dansk sommer

Dansk sommer er omskiftelighedens holdeplads. Vægelsindets højborg. Årsagen til en omfattende sommerhusgarderobe. Lige præcis så elskelig, som jeg husker den.

Jeg elsker faktisk dansk sommer, når den arter sig nogenlunde fornuftig og ikke lader al fornuft fare og holder os alle i et jerngreb af blæst og regn.

I dag har været dansk sommer, når den er bedst. Omskiftlig, våd, tør, lun og lys.

Dansk sommer er omskiftelighedens holdeplads. Vægelsindets højborg. Årsagen til en omfattende sommerhusgarderobe. Lige præcis så elskelig, som jeg husker den.

Stilhed efter storm

Dagen startede med regn. Våd terrasse. Vrede dråber mod de vestvendte vinduer. Så stilhed.

Da jeg stod op, var der stadig vådt ude, men mine bare tæer kunne træde forsigtigt mellem pytterne og træet var allerede ved at tørre, da klokken nærmede sig syv.

Klokken ni var alt tørt og solen på vej gennem skyerne. Resten af dagen skiftede det mellem overskyet og fuld sol, men hele tiden var der så lunt, at vi sagtens kunne være ude, så det var vi.

Jeg strikkede, lyttede til lydbog og havde ind imellem gode samtaler med Kenneth, som i perioder måtte indenfor for at arbejde (nej, jeg slap heller ikke helt uden), men mestendels blev det til en skøn sommerdag.

Dansk sommer er omskiftelighedens holdeplads. Vægelsindets højborg. Årsagen til en omfattende sommerhusgarderobe. Lige præcis så elskelig, som jeg husker den.

Det ender næsten altid godt

Ved vestkysten er det særlige, at vejret for det meste ender med at være godt og særligt her på sydsiden af sommerhuset, er der næsten altid basis for stille udeliv.

I dag har Kenneth samlet nye stole derude. Jeg har strøget mit hør under åben himmel, for når man kan, må man og lige nu hænger der stadig vasketøj på snoren, som vist snart må ind. Jeg har ikke travlt. Jeg er langsom og det gå fint an, for jeg skal intet nå.

Kenneth er kørt ind til Aalborg

Han havde en aftale. Han har taget min bil, så jeg har cyklen og gåben, hvis jeg kommer i tanke om, at jeg gider bevæge mig, men det er jeg nu slet ikke så sikker på. Jeg er nemlig i gang med det sidste ærme på den korte mohair-cardigan, jeg startede på forleden. Den kunne potentielt godt blive færdig i aften, hvis jeg sætter lidt skub på strikkepindene.

Dansk sommer

I morgen får vi gæster

Det glæder vi os til. Vi har gæster heroppe de næste par dage og det bliver bare skønt. Vi skal hygge os og vi er så taknemmelige for, at vores familie og venner har lyst til at besøge os heroppe i sommerlandet. Vi elsker, når de kigger forbi.

Og nu det sidste ærme …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide