Nu vi er ved det…

– er her en lidt farlig aktivitet. Ikke at aktiviteten som sådan er farlig, men den har vidtrækkende konsekvenser, for den rækker garanteret langt ud over, hvad du har forestillet dig, når du går i gang. Det gjorde den i hvert fald her…

Jeg endte med at bruge 1½ kg mandler på mindre end en måned på dette projekt og det er immervæk ikke så lidt endda. Det frygtelige er, at har man først smagt disse mandler, kan man slet ikke få nok af dem, så du kan roligt regne med, at serveres de første gang, bliver det altså heller ikke sidste gang. De forsvinder som dug for solen.

image

Saltmandler så juleenglene synger:
200 g mandler
2 dl vand
3 spsk fint salt
10 g smør

Bagetid: Ca. 20 min. ved 150 grader.
Overhæld mandlerne med vandet. Tilsæt salt under omrøring og rør til saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket på køkkenbordet i ca. 30 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret skåret i småstykker. Bag mandlerne midt i ovnen – vend i mandlerne 2-3 gange, når smørret er smeltet. Lad saltmandlerne køle af på en bagerist med bagepapir. GEM DEM GODT!

Relaterede skriv

28 kommentarer

  • Svar
    Kvæder forvandles snart til velsmagende kvædebrød af Slagt en hellig ko
    15. december 2013 at 00:17

    […] også noget med, at det er tid for julegaver. Og julerengøring. Og Madam Mangors Vanillekranse. Og saltmandler. Og […]

  • Svar
    En tidig morgon – eller tidig och tidig???
    20. december 2009 at 14:07

    […] ja, man tvättar… Och så får vi se om det blir gjorda några salta mandlar idag – Saltmandler så juleenglene synger – det låter väl inte illa? De ÄR så goda att man kan knappt sluta att äta dem när man […]

  • Svar
    Som dug for solen
    17. december 2009 at 21:33

    […] nat, da Kenneth kom hjem, stod der en stor portion saltmandler på køkkenbordet. Iskold cola går godt til den slags og jeg vidste, at bagagerummet indeholdt […]

  • Svar
    Bagud på julepoint
    13. december 2009 at 09:41

    […] af alting, men jeg sniger mig til en lille, kort liste over must-haves denne jul. Der er bjerget af saltmandler og julekagen, som bare MÅ laves. Og måske de julede Biscotti med dejlig smag af kanel, men inden […]

  • Svar
    Sådan Liselotte! | Slagt en hellig ko...
    20. december 2008 at 00:08

    […] Saltmandlerne står til afkøling på køkkenbordet. Mens jeg lavede dem, sørgede jeg for at sende Kenneth i byen, men han er hjemme nu og jeg hører en konstant knasen fra ham. Jeg vidste det bare. De skulle være gemt væk, skulle de… […]

  • Svar
    Vi trækker igennem… | Slagt en hellig ko...
    18. december 2008 at 18:39

    […] afsted og nu er vi endelig hjemme igen. Vi er 1,5 kilo mandler rigere, for der skal produceres saltmandler. De smager fortrinligt til en øl og dem har jeg en solid og velbegrundet mistanke om, at vi kommer […]

  • Svar
    CopenhagenDaily » Blog Archive » Weekend news
    3. februar 2008 at 19:46

    […] der skulle ses tv, blev der lavet en gang saltmandler og macadamia nødder. Opskriften finder i her hos Liselotte. Jeg brugte 100 g mandler og 100 g macadamia. Melodi Grand Prix, skulle ses. Ikke fordi jeg […]

  • Svar
    Telia regerar? | Sjöbackas blogg
    22. december 2007 at 19:32

    […] göra dem… Bara ugnen som behövs ungefär, förutom msk, dl och bunke samt långpanna… Receptet har ni här om ni blev lite intresserade Hm, verkar som om hon gör ett halvt kilo åt gången Ja, det kanske […]

  • Svar
    Slagt en hellig ko… » Åh, som de dog smager…
    19. december 2007 at 19:46

    […] Hos Netto havde de røget salt. Ja, det lyder en kende underligt, men jeg snuppede et glas med hjem, vendte bunden i vejret på nøddebeholdningen og det var slet ikke nogen ringe beslutning. Jeg vidste, at det salt ville egne sig fortrinligt til en af vinterens største hit, saltmandlerne. […]

  • Svar
    Slagt en hellig ko… » Saltmandler og sovetryner
    31. december 2005 at 13:36

    […] Det er tid for en omgang saltmandler. Altså når manden har været ude at handle. Der er bund i mandlerne her i huset, så det er nødvendigt. Det er mandlerne også i aften. […]

  • Liselotte
    Svar
    Liselotte
    22. december 2005 at 00:20

    De bliver alt for hurtigt en vane Claus ;-)

  • Svar
    Claus
    21. december 2005 at 21:37

    Jeg vil gerne klage. Man får grueligt ondt i mavsen efter 200gram samme aften… men alligevel må jeg indrømme at jeg lige har taget resten af posen – de sidste 300g ud af ovnen for en times tid siden – og de smager altså bare af endnu en mavepine… Suk.

  • Svar
    Liselotte
    9. december 2005 at 10:04

    Man kan da spare p? sm?rret – s?dan var den opskrift jeg fandt fornylig. Og de er d?lme til at blive afh?ngig af alligevel UHM!
    Sidst lavede jeg 400 g og de var v?k i l?bet af no time.

  • Svar
    Liselotte
    9. december 2005 at 09:40

    Nej, selvf?lgelig kan du ikke have dem i fred. Hvorfor tror du jeg brugte 1? kg mandler sidste jul? ;-)

  • Svar
    Liselotte
    9. december 2005 at 08:09

    Og de er kun blevet bedre af at jeg lod enkelte k?le helt ned.
    Jeg m? igang med en portion mere….hele familien elsker dem, jeg kan ikke engang ha dem i fred.

  • Svar
    Liselotte
    8. december 2005 at 19:38

    De er ALT, ALT for gode – og jo, jeg er klar over, at det ikke er det sundeste at indtage, men alt med m?de… *hooost*

  • Svar
    Liselotte
    8. december 2005 at 19:37

    Hvor kan du n?nne det? Er du ikke klar over at der er mennesker i dette land som k?mper mod overfl?dige kilo?
    :o) De er bare for go’e.

  • Svar
    Liselotte
    8. december 2005 at 19:02

    Ja, de smager FRYGTELIGT godt – jeg er glad for, at du kan lide dem :-)

  • Svar
    Liselotte
    8. december 2005 at 17:24

    Liselotte du er simpelthen fantastisk….eller din opskrift p? salte mandler er ….eller…. det er du ogs?.
    K?ft de smager godt. Har lige lavet dobbeltportion og tror at kun den ene n?r at blive kold.
    MUMS siger jeg bare

  • Svar
    Liselotte
    7. december 2005 at 17:05

    Jamen de smager helt og aldeles fantastiske – jeg si’r det bare… ;-)

  • Svar
    Liselotte
    7. december 2005 at 16:36

    Liselotte, du frister d?lme n?sten over evne nu, ja du g?r!

  • Svar
    Liselotte
    7. december 2005 at 15:31

    :-)

  • Svar
    Liselotte
    7. december 2005 at 15:17

    Liselotte, dine sider er s? sjove og hyggelige at l?se. Her er jo alt fra falske smil til saltmandler.
    Jeg hygger mig, mens jeg f?r stemmen igen. Og uhh- de mandler m? pr?ves. Det kunne godt koste 1 kilo eller 2, hvis jeg “lokkes” til mere godt p? disse sider. :)

  • Svar
    Liselotte
    7. december 2005 at 14:57

    De er frygteligt gode – s? I kan godt g? i gang – begge to :-)

  • Svar
    Liselotte
    7. december 2005 at 14:40

    salte mandler? hmmmm – men de m? jo v?re gode siden de MA GEMMES ;)

  • Svar
    Patricia
    7. december 2005 at 14:39

    Vildt. Jeg har lige lavet br?ndte mandler for 3 minutter siden, skulle lige l?se og s?….
    De blev ikke for br?ndte mine. Men heller ikke s?de NOK, s? n?ste gang salter jeg dem alts?…m?ske alts?…

    L :-)

  • Svar
    Patricia
    7. december 2005 at 13:43

    Ja, de smager jo forbandet godt, s? dem vil vi n?dig undv?re :-)

  • Svar
    Patricia
    7. december 2005 at 13:39

    Til orientering kan jeg lige berette, at da vi to sad og havde en lille kvik ‘diskussion’ p? MSN forleden dag, lugtede der pludselig s? afskyeligt ude fra k?kkenet.

    ?rets f?rste plade mandler var KULSORTE pga. min evne til at forsvinde i ?vle-k?vle og glemme alt om tiden, men nu er der k?bt nye forsyninger hjem igen og alle er glade ;o)

  • Tak for at du gør det endnu sjovere at læse med herinde :-)