41

Clover 1 & 2

Nu kunne jeg lave to indlæg med hver deres udgave af Helga Isagers Clover, men jeg samler dem, for de havner alligevel samme sted. Jeg kender nemlig to søde piger, som måske kunne have glæde af en overgangssweater, som også kan lune om skuldrene på en dejlig sommeraften. Dem venter vi forhåbentlig en del af. Sommeraftener. Jeg er i hvert fald klar.

Den første jeg strikkede, var en størrelse 3/4 år. Jeg vidste præcis, hvilke farver jeg havde lyst til at arbejde med. Den grønne har brændt længe. Jeg finder den meget, meget smuk og jeg valgte at blande den med en lys grå, tynd tråd, som gjorde den endnu mere levende at se på.

Jeg er meget tilfreds med resultatet og var fristet til at fortsætte i samme farver, men jeg ved, at den smukke pige, som skal modtage den store trøje, holder af pigefarver. Jeg holder også af variation, så det var ikke svært at beslutte, at jeg ville skifte farvespor.

Den næste trøje blev strikket i samme kvaliteter, men altså i nogle andre farver…

Fakta:

Design: Clover designet af Helga Isager. Strikket i størrelse 3/4 og 7/8 år. Opskriften kan du finde i Amimono Knit Collection 2010, som er et lille opskriftshæfte med forskellige modeller.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsgarn i henholdsvis farven Grøn Hvede og farven Meleret Rose fra Garnudsalg.dk samt en tråd lammeuld/cashmere i farven Lys Granit 28/2 og Rose 24/2 fra samme sted. Der er desuden brugt små rester af Blackhill Højlandsgarn i forskellige farver.

Pind:  3 og 3½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: Trøjen i størrelse 7/8 år vejer ialt 173 gram og størrelse 3/4 år vejer 112 gram. Jeg gætter på, at fordelingen er cirka 2/3 Blackhill Højlandsuld og 1/3 lammeuld/cashmere.

Ny teknik: Ingen. Teknikken i manchetterne er forklaret lige her.

Jeg er sådan set svært tilfreds. Allermest er jeg tilfreds med, at det rent faktisk er lykkes mig at strikke to ens og endda lige i rap. Jeg er også yderst tilfreds med, at det er lykkes mig at holde fast og gøre færdig, for det kniber det gevaldigt med for øjeblikket. Nu er jeg bare spændt på, om pigerne gider dem…

You Might Also Like

41 Comments

 • Avatar
  Reply
  Merete Lydiksen
  31. marts 2012 at 07:30

  Hej Liselotte

  Jeg er vild med dine Clover bluser :-)) Og jeg har lånt opskriften på biblioteket:-))  troede at opskriften også var til damer, men nej desværre. Jeg skal igang med at strikke til mine piger men ville også gerne ha en Clover selv:-)) Er der nogen der har opskriften og måske sælge den??

  :-)) Merete

 • Avatar
  Reply
  Stine fortæller...
  16. marts 2012 at 21:19

  Hvor er de altså bare fine – jeg er vild med farverne på især den første. Grøn hvede lyder som en spændende farve :-)

   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   18. marts 2012 at 08:43

   Tak Stine – og så er de tilmed sjove at strikke :-)

 • Avatar
  Reply
  Tove
  13. marts 2012 at 19:32

  De er simpelthen flotte!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. marts 2012 at 08:51

  Modellen er sjov at strikke, så god fornøjelse til de, som nu kaster sig over den :-)

 • Avatar
  Reply
  Eva_O
  12. marts 2012 at 08:03

  Du har alt mulig grund til at være tilfreds… Hvor er de smukke begge to!

   

 • Avatar
  Reply
  Fisker & Fernández
  11. marts 2012 at 19:58

  Wow, de er så flotte, dine Clovers! Virkelig flotte farver :-)

  Jeg skal helt klart prøve den teknik – jeg tror nok, at jeg har forstået konceptet, så må vi se hvad der kommer ud af det. Er i fuld gang med en lille vest. Nå jeg engang får mig snøvlet færdig, er der nok for varmt til sådan en sag ;-)

 • Avatar
  Reply
  Faster Mette
  11. marts 2012 at 18:44

  Hvor er de seje! Jeg skulle altså have haft de piger :)

 • Avatar
  Reply
  Camilla
  11. marts 2012 at 17:47

  Jeg har opskriften allerede, men først nu ser jeg hvor skøn en model det er!! Jeg må fluks igang :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. marts 2012 at 17:41

  Tusinde tak allesammen :-)

  Jeg har nu skrevet i indlægget, hvor jeg har opskriften fra. Hvis jeg glemmer det, kan man med fordel benytte Google. Der er svar på det meste :-)

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  11. marts 2012 at 16:57

  Hvor er de bare smukke. Og lækre!

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  11. marts 2012 at 16:21

  De er simpelthen så smukke. Jeg er også vild med den grønne. Hold da op, hvor bliver sådan et par solbrune piger, lækre i disse trøjer. Sejt træk. Nu SKAL jeg være færdig med 6-8 projekter inden jeg må starte op… Har ikke glemt den fine grønært-cardi:-)))

 • Avatar
  Reply
  Lone H
  11. marts 2012 at 16:15

  Ah det er altså skønt, når det strikkede er vasket og tørret – og falder så smukt ud som dine Clover trøjer :-)  Tilfredsheden er til at tage at føle på.

  Får lyst til at strikke noget lyst og fint…

  fortsat god søndag

   

 • Avatar
  Reply
  Lykke Thomsen
  11. marts 2012 at 15:52

  Hvor er de søde, det er en inspiration for mig, jeg har også to piger i fam. der kunne være søde i dem. Jeg er især glad for at du har skrevet hvilke farver du har brugt, det givet er vink til hvordan farverne “går” til nogle bluser. tak for det.

 • Avatar
  Reply
  hej
  11. marts 2012 at 15:51

  hej

   de er begge to super fine, og håber de bliver et hit, for de er rigtig smukke, jeg selv er nok mest vild med den føste men er heller ikke så vild med lyserød men er sikker påat en pige ville være vild med den.

   

   opskriften findes den kun til salg med garn, ved du det eller kan man finde den i en bog måske…

   

   god søndag.

   knus

 • Avatar
  Reply
  Marianne Kruse
  11. marts 2012 at 15:40

  Det er et par bedårende trøjer. :-) Og så er det først nu jeg finder ud af, hvad dine små link-ioner betyder. :-) Smart!

 • Avatar
  Reply
  karen
  11. marts 2012 at 15:17

  Blir glad av å se på dem! Heldige barn !! :-)

 • Avatar
  Reply
  Christine
  11. marts 2012 at 14:13

  Jeg krydser fingre for at de gider. Hvor bluserne bare fine!

 • Avatar
  Reply
  Jane
  11. marts 2012 at 13:56

  Jeg er helt sikker på de gider. Hvor er de bare flotte begge to.

 • Avatar
  Reply
  siv
  11. marts 2012 at 13:56

  Å, de var nydelige – begge to!

  Mvh Siv

 • Avatar
  Reply
  Jane D.
  11. marts 2012 at 13:26

  Hvor er de fine. jeg kunne også blive fristet af det smukke mønster til mig selv. Jeg er heller ikke så meget til en sweater, men overvejer at strikke den som en cardigan. Mon ikke det kan lade sig gøre.

  God søndag

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2012 at 13:31

   Jeg overvejer det samme, Jane :-)

 • Avatar
  Reply
  Irene Aagaard
  11. marts 2012 at 13:15

  De er så fine de to pigebluser!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2012 at 13:30

   Tak Irene. Jeg håber, at de falder i god jord :-)

 • Avatar
  Reply
  Lis
  11. marts 2012 at 12:58

  Hvor er de blevet fine.

  Kh. Lis

 • Avatar
  Reply
  Solveig
  11. marts 2012 at 12:54

  Nydeleg mønster og fargar! !

  Du er dyktig og utholdande med tanke på at du har strikka to på rappen!;o)

  Ha ein god søndag med strikk, familie og kos!

  Solklem

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2012 at 13:30

   Det vil jeg gøre, Solveig. Først vil jeg lokke chefen med ud på en lille køretur :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Bula
  11. marts 2012 at 12:41

  Kjempesøte!! Fine farger.

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Vissing
  11. marts 2012 at 12:28

  Hvor er de fine dine 2 clover. Smukke farver.

  Hvor kan man købe mønsteret uden at købe garn. Jeg har så mange rester, også i højlandsuld fra garnudsalg.dk.

  Hilsen Lisbeth.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2012 at 12:32

   Opskriften kan du finde i Amimono Knit Collection 2010, som er et lille opskriftshæfte med forskellige modeller. Du kan sikkert finde det ude på hjemmesiden :-)

  • Avatar
   Reply
   anna
   11. marts 2012 at 16:38

   Hvis man går ind på bibliotek.dk kan man bestille bogen ganske gratis til afhentning på sit lokale bibliotek :-)

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  11. marts 2012 at 12:25

  Det er 2 meget smukke trøjer du har strikket. De må vække jubel hos småpigerne.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2012 at 12:26

   Det håber jeg, at de ender med at gøre, Susanne. Man kan aldrig vide ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbet
  11. marts 2012 at 12:23

  Hvor er de blevet flotte dine bluser. Og hvor er jeg glad for at se noget færdigstrik hos dig. Jeg følger ofte din blog og ofte er du igang med strikketøjet og hele tiden i nye kombinationer, men det er længe siden vi har set noget færdigstrik  – så jeg blev rigtig glad, da jeg så du havde disse skønne bluser færdig. Jeg bliver altid inspireret af dig og dine ideer. Fortsat god strikke/hygge Søndag til dig.

   

   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2012 at 12:26

   Jeg lider af startitis for øjeblikket, Lisbet. Jeg starter op, men får ikke gjort færdig. Det går vel over igen, tænker jeg ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  11. marts 2012 at 12:00

  De er så fine, dine nystrikkede Clovers, synes i det hele taget at det er en skøn model og i de farver, som du har valgt, lige i øjet!!

  Jeg strikkede engang en til mig selv, men dengang var jeg så forelsket i alpaca, og den blev for tung, voksede og voksede bare, og var ikke en skid bevendt, hvis man altså ikke lige havde lyst til kjole og også gerne ville kunne bruge sine hænder.

  Måske skal jeg strikke mig en ny i fine lyse sommernuancer.

   

  Ha’ en skøn søndag deroppe…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2012 at 12:06

   Tak Anne og nu er der så bare tilbage at håbe, at pigerne kan lide dem :-)

   Jeg kan godt huske din Clover. Jeg overvejer også en. Jeg ved ikke, om jeg kommer til at bruge en sweater…

   Jeg er nok mere til cardigans, tror jeg, men jeg vil så gerne, for den er så fin :-)

   • Avatar
    Reply
    Anne Dyrholm Stange
    11. marts 2012 at 13:29

    Vi skal måske kigge på en Clover-cardi?!

    Det kunne vi sikkert sagtens fifle os frem til over en kop kaffe og en skål god chokolade…

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)