13

Picot-aflukning på speed

Jeg strikker, strikker og strikker lidt mere lige nu. Det bliver ikke til meget andet for øjeblikket, men det er her, jeg finder min ro og genererer overskud, når dagen er forbi og mørket har sænket sig. Det ved du allerede, hvis du læser med herinde, for lige nu skriver jeg ikke om meget andet. Det bliver sikkert anderledes, men bær over med mig for nu.

Jeg har gang i en række tørklæder og sjaler og de finder alle deres afslutning i disse dage. Et af dem var Hollows, som nær havde taget livet af mig, fordi det afsluttes med en picot-aflukning, som bare er så uendeligt langsommelig en ligning, at jeg næsten ikke kunne have det, da jeg endelig nåede til den sidste række på det ellers så smukke sjal.

Picot-aflukning på speed

I mellemtiden var jeg startet på endnu et sjal, nemlig Pebble Beach Shawl. Hvordan i alverden det var kommet i stand, kan jeg efterfølgende undre mig over, for det er ganske vist smukt og har været på min ønskeliste i flere år, men det er primært glatstrik, hvilket betyder en ikke uvæsentlig mængde lange vrangpinde og det er – som du måske allerede ved – ikke min yndlingsbeskæftigelse, at strikke lange vrangpinde. Oven i købet valgte jeg en tynd. entrådet uld fra lageret, da jeg skulle strikke det og for at føje spot til skade, valgte jeg også at strikke det største af de tre sjaler.

Sjalet består altså af glatstrik i kombination med masser af huller spredt over hele sjalet og strikket i en tyndt garn, blev det virkelig til et projekt, der testede min tålmodighed og ikke mindst min udholdenhed, men jeg er stolt af at kunne sige, at jeg har lukket den sidste maske af denne formiddag.

Sjalet skulle afsluttes af med en picot-aflukning. Jeg indrømmer, at jeg havde overset den detalje, men her kommer min trang til at hoppe over, hvor gærdet er absolut lavest, virkelig til sin ret. Jeg var nemlig overbevist om, at det måtte være væsentligt lettere at hækle den afslutning, end det er at strikke den. Jeg vidste bare ikke hvordan, men den slags er der råd for. YouTube!

På YouTube fandt jeg ind til flere anvisninger på en hæklet picot-afslutning på strik. Jeg syntes, at denne video viste det bedst. Uha, som det er smart og det tager kun en brøkdel af den strikkede version, hvor man lukker masker af, for så at slå dem op igen. Aldrig mere. Jeg har fundet en meget smartere måde. Nu kender du den også :-)

Jeg mangler at skylle sjalet op og siden blokke det i facon. Det bliver spændende at se det færdige resultat. Lige nu ligner det en ulykke, men sådan er det med lace-strik. Det skal blokkes. Først når det er gjort, er arbejdet færdigt og mønster og facon tydelig. Jeg glæder mig.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide