10

Glæder jeg mig til sommerferie…

– når jeg gider gå på Google Maps og stalke stedet, hvor vi skal tilbringe et par uger midt i juli? Ja, det tror jeg vistnok, at jeg gør!

Gad vide om jeg er den eneste, som bruger kort på en måde, så jeg allerede hjemmefra gør mig bekendt med vejkryds, kendetegn i nærområdet, sving og butikker i nærheden. Ikke fordi jeg har brug for det, men fordi jeg kan lide det og så er sidegevinsten faktisk, at min sære tidsrøver gør, at det er så meget nemmere at ankomme første gang. Jeg peger og guider i rigtig retning. Jeg ved f.eks. allerede nu, at vi skal udfordres, når vi skal parkere, fordi det foregår omtrent midt i et T-kryds, men jeg ved også, at det er på landet og der formentlig ikke er den store trafik.

Sommerferie

Jeg har opdaget, at der ligger en sø i baghaven. Jeg ved allerede, at det kun tager 5 minutter at køre ind til Issigeac, som vi forelskede os i sidste år. Jeg kan turen ind til vores yndlingssted for store indkøb og jeg husker stadig det skønne, økologiske supermarked vi fandt en af de sidste dage af sommerferien sidste år.

Marked i Issigeac

Foto: Marked i Issigeac

På markedet i Issigeac kan man købe alt, hvad hjertet begærer. Man kan også nyde en kop kaffe på en af byens små, hyggelige caféer. Man kan slentre gennem byens middelalderatmosfære og nyde, at den byder på stilhed de fleste af ugens dage. Man kan købe den smukkeste keramik og jeg har blandt andet et fad, jeg købte sidste år, som er den absolutte yndling herhjemme. Det er i den smukkeste farvede glasur og det gør mig glad, hver eneste gang jeg tager det ned af tallerkenrækken, for at servere god mad fra det.

På markedet er også en stor samling kurveflettere og i år går det vist ikke an at komme hjem uden en souvenir af pil, tænker jeg. Der er fristelser nok, husker jeg.

Jeg er i den grad klar til at tage turen ned gennem Europa og selvfølgelig har jeg også allerede været inde og orientere mig omkring overnatningsstederne og sidst men ikke mindst har jeg været omkring det lille, ombyggede kapel, vi skal tilbringe en uge i, når vi skal gense Normandiet. Jeg er helt klar, som du kan læse :-)

Du vil sikkert også kunne lide