11

Vi gik i Kenneths farvelaboratorium

Jeg arbejder på det næste nyhedsbrev. Jeg tager fotos, opdaterer varelister, skriver tekster og arbejder nogenlunde konsistent med at få det lavet færdigt, så det er klar til udsendelse sidst på ugen. Det er hyggeligt arbejde, når det bliver gjort i god tid. Denne gang har jeg været på forkant, så det forløber smertefrit. Vi mangler bare de sidste produkt-fotos fra fotografen, så er vi næsten klar.

Kenneths Farvelaboratorium

I weekenden havde vi en skøn søndag sammen med Anne og Amanda. Vi gik i Kenneths Farvelaboratorium fra den tidlige formiddag og til det næsten ikke kunne betegnes som eftermiddag mere, men nødvendigvis måtte hedde tidlig aften. Kenneth introducerede os til at farve garn og så gik vi ellers i gang.

For os alle gælder det, at vi er temmelig afdæmpede i vores farvevalg og derfor blev det heller ikke vilde resultater, der kom ud at hænge på tørrestativet i gården, men afdæmpede, smukke og forholdsvis rolige indfarvinger, men ens for os alle var det, at vi vil elske at strikke af de farver, vi hver især endte med.

Vi gik i Kenneths farvelaboratorium

Grå som base er lige, hvad jeg kan lide

Jeg farvede på grå base, fordi jeg elsker det resultat, der kommer af at gøre det. Jeg farvede garn til nogle projekter, jeg længe gerne har villet strikke og jeg farvede garn, der blot skal ligge til inspiration, til jeg pludselig rammer netop det, der skal blive ud af det.

Det var så sjovt, at vi alle var enige om, at vi må gentage en anden gang. Anne og jeg var også enige om, at vi næste gang må træde ud af vores komfort-zone og blive lidt mere modige. Vi må lege lidt mere, tænker jeg, mens jeg kigger ud over mit hav af afdæmpede, skønne farver. Især den brune er jeg glad for.

De kan gemmes, til det rigtige projekt kommer forbi

Jeg farvede en stor mængde gult uld. Jeg ved ikke hvorfor. Måske var der bare plads i karret. I hvert fald står jeg nu med en håndfuld smukke, gyldne fed, som så rigeligt rækker til en lang cardigan, hvis jeg orker. De kan gemmes en tid, til det rigtige projekt kommer forbi.

Jeg elsker, at den grå melering kigger ud gennem farverne. Det gør garnerne ekstra smukke, hvis du spørger mig og jeg har farvet på en base, som egner sig til alverdens ting. En lammeuld, som løber 650 meter pr. 100 gram. Den er helt perfekt til det meste.

Jeg glæder mig til næste gang

Jeg hyggede mig stort i det gode selskab. At jeg fik disse skønne garner ud af det var bare en ekstra gevinst og jeg glæder mig til, at jeg skal vinde nøgler af ulden, for så ved jeg, at jeg har fundet det projekt, netop den farve egner sig til, men jeg glæder mig allermest til næste gang, vi skal farve sammen.

Det er vanvittig sjovt :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide

11 kommentarer

 • Svar
  Jeg skal lære mådehold af Slagt en hellig ko
  1. maj 2018 at 11:42

  […] synes, at det er SÅ sjovt at farve garn og jeg forstår sagtens, at Kenneth bliver grebet af det. Han hygger sig i den grad med det og jeg […]

 • Avatar
  Svar
  Hanne Ishøy Nielsen
  25. april 2018 at 23:58

  Hvor morsomt! Lige den rosa farve fik jeg frem med et rødkålsafkog og så i et eddikebad bagefter :-) Plantefarvning med køkkeningredienser. Hvilke farveemner bruger I?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   26. april 2018 at 12:38

   Vi anvender AZO-fri syrefarver, fordi jeg elsker tanken om, at de er gode for miljøet. Vandet kan genanvendes mange gange, inden man er nødt til at skifte det ud, fordi farverne – doseret rigtigt – optages helt af garnet og efterlader rent vand til videre farvning. Vi fikserer med citronsyre, så alt i alt er det en stor tilfredsstillelse at farve på den måde :-)

 • Avatar
  Svar
  Ulla Andreasen
  23. april 2018 at 16:35

  Skønne farve han kan trylle frem

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   24. april 2018 at 10:00

   Det er det altså… men disse farver har jeg nu lavet, Ulla :-)

 • Avatar
  Svar
  Anna-Grethe Robertsen
  23. april 2018 at 15:41

  Hvor er det dog nogle smukke ffarver, især den rosa er jeg vild med :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   24. april 2018 at 08:59

   Den er også blevet meget smuk og jeg glæder mig til, at jeg skal strikke med den :-)

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  23. april 2018 at 15:00

  Ej…….det må have været hyggeligt og sjovt at farve det garn. Fine farver du viser.

 • Avatar
  Svar
  frnielsen
  23. april 2018 at 14:31

  Det lyder så spændende at farve garn. Jeg må vist overveje at melde mig til et kursus i garnbutikken. Mine farver ville nok blive lidt mere vilde, selv om jeg virkelig arbejder på at blive fornuftig og voksen, når vi kommer til farverne i mit liv. Desværre kan jeg ikke strikke pt, så jeg kigger bare.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. april 2018 at 14:47

   Du må med engang til en farve-seance. Det er virkelig sjovt og hvem siger at vi skal være fornuftige voksne :-)

  Byd gerne ind