10

Påskeferie eller der er kommet andre boller på sommerhussuppen

Om et øjeblik har vi påskeferie. Kenneth, Oskar og mig. Vi skal hjem på Tjørnevang. Der skal vaskes tøj, gøres rent og så skal der pakkes, for selvfølgelig skal vi i sommerhus.

Påskeferie er lig med sommerhus. Tænk, at jeg skriver det. Mig som aldrig nogensinde skulle have et sommerhus. Aldrig som i A L D R I G …

Der er kommet andre boller på sommerhussuppen

Jeg elsker nemlig vores lille sted ved Vesterhavet. Elsker, at der er stille og vi ingenting kan høre ud over lyden af havet i det fjerne og lærken, der synger foråret ind. En af de bedste lyde i verden, hvis du spørger mig.

Der er kommet andre boller på sommerhussuppen

Jeg glæder mig til …

Jeg glæder mig helt utroligt til at have mange dage i træk, hvor vi skal finde ud af, hvordan det er at bo i sommerhuset. Vi skal indvie og vi har ventet længe på den dag, så det bliver helt igennem fantastisk og vi har jo allerede taget forskud på glæderne.

Vi skal have påskefrokoster med god mad, snaps og en middagslur til dem, der ikke gider en tur ned til Vesterhavet eller ind i klitterne.

Vi byder velkommen til gode venner og vi indvier ved samme lejlighed annekset med de to værelser. Vi er klar til at modtage gæster.

Jeg skal strikke, så længe jeg orker. Der har været alt for lidt tid til at strikke og det alt for længe, så jeg glæder mig til at indhente lidt af den tid.

Vi skal pudse vinduer. Udsigten er helt igennem særlig og den skal ikke farves af beskidte ruder, så ud i den friske luft med os.

Jeg skal indrette køkkenskabe. Det er ikke særligt længe siden, jeg gjorde det på Tjørnevang, så det kommer sikkert til at gå problemløst.

Jeg skal handle ind til en ny husholdning. Lagrene skal fyldes for første gang. Jeg husker stadig helt tydeligt, hvordan jeg gik hen ad Nørrebrogade for at gøre det samme i vores første, fælles hjem; en skøn lejlighed i nummer 217 på selv samme gade tilbage i 1984.

Vi skal spille masser af spil. Vi skal have genopfrisket vores sjove aftener med spil om alt mellem himmel og jord. Det kunne være om bryggeren af den næste kop kaffe, vasketøjet, der skal klares eller næste dags frokost. Det kunne også være om en dukkert i Vesterhavet – taberen skal hoppe i …

Jeg skal nyde, at vi lytter til gode dokumentarer og herlige historier, fordi vi ikke forfalder til TV’et, vi ikke har (endnu, for der er jo Tour de France til sommer og jeg kender Kenneth).

Jeg skal endelig igen i gang med at bage. Jeg kan slet ikke vente.

Jeg glæder mig vist bare til at holde fri …

Skidne Æg – jeg elsker dem, men Kenneth hader dem …

Jeg tror, at jeg skal forsøge mig med min elskede Skidne Æg, selvom jeg nok er den eneste, der gider spise dem. Kenneth synes simpelthen, at det er noget af det mest underlige, man kan spise og måske har han ret, men jeg er vokset op med den ret som en fast bestanddel af min påske, så for mig er det altid et kærkomment gensyn.

Vi skal spise sildemadder med karrysalat, sove længe og også tage en middagslur, når det trænges. Vi skal dovne og bare glo ud af vinduet og vi skal hilse på naboerne, som sikkert indvier sommerhus-sæsonen i påsken. Måske skal vi så også sørge for lidt gardiner – i hvert fald ud mod vejen og så skal vi altså bare lave ingenting og måske på loppe-jagt, for jeg indretter helst med genbrug og det er lykkedes mig langt hen ad vejen deroppe.

Jeg har allerede fundet mig et par steder, jeg holder af at besøge og der kommer også til at blive indlagt besøg i både Hune og Blokhus.

Jeg er bare så klar til lidt påskeferie. Om snart er tasken pakket og jeg står bare og hopper utålmodigt op og ned, mens jeg venter på Kenneth.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  conny
  15. april 2019 at 14:21

  Rigtig god påske i den wellerske perle.

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  13. april 2019 at 15:18

  Jamen I får da en dejlig påske med alt hvad dertil hører.
  Jeg kan godt lide skidne æg er vokset op med den ret.
  Jeg har kun fri i Påsken og tirsdag derefter.
  Vi skal til påskefrokost hos min ældste datter og deres 2 børn, mine guldklumper af børnebørn. Vi glæder os
  De kommer faktisk idag til sydhavskylling, har jeg valgt. Kan passe sig selv i ovnen så vi kan nyyyyyyde deres besøg

  God ferie og påske herfra

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  13. april 2019 at 13:26

  Er du da helt ´Pip gok påske plim?´ fra bamse og kylling
  Det er da det fineste vejr og klareste himmel til den bedste ferie. Nyd det, god påske

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  12. april 2019 at 22:24

  God påske.. Vel fortjent .

 • Avatar
  Reply
  Henriette
  12. april 2019 at 21:01

  Elsker skidne æg…retten hører osse til vores påske!
  Ha en rigtig dejlig påske i dit fine sommerhus…jeg sidder i mit i Ebeltoft.
  Tror du ikke du skal ha fundet nogle lækre lammeskind til de der bambusmøbler? Jeg får sådan lidt riller i rumpetten på dine vegne! Ej…..det var utidig indblanding…sorry!❤️
  Knus H

 • Avatar
  Reply
  Lene
  12. april 2019 at 19:28

  Det bliver så godt. og er I i Blokhus hen over påskedagene, så holder datteren og jeg også påskeferie de dage. Så sms, vi giver gerne te/kaffe, hvis vi er hjemme, for vi skal nemlig også gå lange ture, nyde naturen og opleve lidt andet end hverdagen.
  Og så er jeres hus bare blevet så dejligt, det er et rigtig Liselotte og Kenneth hus :-) God ferie til jer.

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  12. april 2019 at 18:04

  Er da overhovedet ik misundelig på sommerhuset. Hos os forbliver det nok en drøm. Det kræver en anden økonomi end vi har. Men det er fedt at drømme. Om et sommerhus i den sønderjyske marsk, med højt til himlen, og det flade land…. De skidne æg hopper jeg ikke på. Men mine børn ville elske det. Rigtig god påske.

 • Avatar
  Reply
  ilsearanti
  12. april 2019 at 17:27

  Hvor er det bare skønt for jer, at I nu kan indvie sommerhuset i flere dage i træk. Din glæde bølger ud af skærmen og helt ud til mig, der sidder i en solstråle på Samsø. Jeg forstår så godt din glæde. Det er et dejligt sted, I har fundet jer og skabt lige der i klitten ved Vesterhavet.

 • Avatar
  Reply
  Liselotte Kristensen
  12. april 2019 at 17:26

  Skidne æg, ingen påske uden, hvis du spørger mig. Rigtig god påske til jer

 • Avatar
  Reply
  Joanna Callesen
  12. april 2019 at 16:51

  Rigtig god påskeferie. I min barndom var skidne æg også en fast bestanddel af påskemenuen. Nu får jeg helt lyst til at genoptage den gamle tradition. Mvh Joanna

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)